Har du også lyst til at være med?

Det Hem’lige Teater er åben for alle, som har tid og lyst til at spille teater. Du behøver ikke at have spillet teater før – det vigtigste er, at du møder op og er med. Vi har ikke nogen fastlagt aldersgrænse for, hvornår man kan være med, men hvis du er yngre end 17 år, anbefaler vi, at du venter lidt – KUL under UngAalborg har hold for 13-19 år.

Du kommer med på en af teatrets produktioner ved at komme til INFO møde. Vi holder INFO møde omkring 1. februar, hvor der er tilmelding til den eller de forestillinger, vi laver i løbet af foråret og igen omkring 1. september, hvor der er tilmelding til de forestillinger, vi laver i løbet af efteråret. Tidspunktet for det næste INFO møde kommer ud på Facebook og her ca. en måned før. Du behøver ikke at tilmelde dig – bare duk op, men har du nogle spørgsmål, inden du kommer, er du meget velkommen til at kontakte os.

Når du har meldt dig til en forestilling på INFO mødet, er du med og møder op til den første prøve. Der ligger en oversigt over de dage, der skal prøves på en forestilling – som regel er det en fast ugedag, indtil vi når det, som vi kalder ”opløb”. Det er den sidste uge inden premieren, så weekenden før og hver aften i den uge er der prøver, hvor alle skal kunne møde op. Inden du melder dig til produktion af en forestilling, så kig lige på prøveplanen og se, om du kan være med i opløbet og selvfølgelig være med alle spilledage.

Som regel har en forestilling premiere om lørdagen, spiller ikke søndagen, men igen fra mandag til fredag, men det gælder ikke store forestillinger og sommerforestillinger.

På hver forestilling er der en instruktør – det skifter fra gang til gang, hvem det er. Instruktøren bestemmer, hvilken forestilling, som skal spilles, hvem der får hvilke roller – og stort set alt andet. Når forestillingen kommer tættere på premieren, vil teatrets scenemester begynde at lave scenografi og teknikeren laver lys og evt. lyd til forestillingen. Kostumer og rekvisitter skal spillerne selv være med til at finde sammen med instruktøren og teatrets kostumeansvarlige – vi har heldigvis et stort kostumelager.

Vi ved godt, at du nok ikke kan komme til alle prøver gennem 4-5 måneder og det er måske heller ikke nødvendigt. Dels bliver der lavet en prøveplan, så det er kun dem, som er med i de scener, som der øves, som skal komme, dels så er det selvfølgelig ok at melde afbud pga sygdom og andre ting, men som udgangspunkt skal du være klar til at bruge tid og kræfter på at være med. Det er træls for resten af spillerne, hvis der kontant mangler nogle, og instruktøren kan vælge at smide folk at produktionen, hvis de ikke dukker op til prøverne.

Bemærk: Hvis du ikke kan komme til INFO mødet, så kontakt teatret inden mødet, hvis du vil være med, for bagefter er der som oftest ikke plads. Som regel er det heller ikke muligt at komme med på en forestilling midt i produktionsperioden – du må vente til næste gang, der er INFO møde eller holde udkig efter, om der er andre aktiviteter, du kan være med til.

På INFO møder er der også information om alle mulige andre aktiviteter på teatret. Vi laver nogle gange mindre forestillinger med kort produktionstid til bestemte begivenheder, har Short Play forestillinger og hvert år i efterårsferien holder vi Teatersprint, hvor deltagerne skal producere en forestilling på 72 timer.

Kommer der aktiviteter dumpende i løbet af året, som ikke er kommet med på INFO mødet, bliver de annonceret på vores facebookside (Det Hem’lige Teater intern gruppe), og så kan man tilmelde sig og komme med eller det bliver annonceret på Hem’lig møde (link til hemlig møde).

Du behøver ikke at være med i en af vores forestillinger for at spille på Det Hem’lige Teater. (link til udlån) eller have lyst til at stå på scenen for at være med (link til Ikke skuespiller)

 

Ikke skuespiller?

Teater består ikke kun af skuespillere. Der er folk, der skriver dramatik, instruerer, laver scenografi, lys/lyd, kostumer og alt muligt andet. Hvis du er interesseret i andet end at stå på scenen, er du meget velkommen til at kontakte os – vi har ofte praktikanter og frivillige, som hjælper til, men vi vil på forhånd gøre opmærksom på, at det kræver ansvarlighed og hårdt arbejde, hvis man gerne vil være med til at bygge scenografi eller lave lys. Teatret er en arbejdsplads, og det kan hurtig blive en farlig arbejdsplads, hvis man ikke tænker sig om og overholder alle de regler, vi er underlagt.

Har du lyst til at skrive dramatik eller instruere, er du meget velkommen til at kontakte os. Vi har jævnligt aktiviteter, f.eks. Teatersprint, Dramatikersprint og Short Play Festival, hvor man kan forsøge sig som dramatiker eller instruktør, selvom man aldrig har prøvet det før. Ofte har vi tilknyttet en dramaturg eller en professionel instruktør, så man undervejs i processen ikke er ladt helt alene, men får hjælp og sparring.

KONTAKT
Det Hem'lige Teater Kjellerupsgade 20 9000 Aalborg Tlf.: 9816 5296 Mail: hemli@hemli.dk
VI ER MEDLEM AF
TEATRET OG PARKERING

Det Hem'lige Teater har ikke faste kontortider, da vi har begrænsede personaleressourcer, som kan være optaget af møder o.lign. Men ring eller skriv, og vi svarer hurtigst muligt.

All rights reserved Det Hem'lige Teater 2023